Forside / Mad og Sundhed / 2 ting jeg nyder ved kysterne

2 ting jeg nyder ved kysterne

To ting der altid drager min opmærksomhed når jeg kommer ud til kysten er fuglelivet og fyrtårne.
Jeg føler at fyrtårne har en mytisk og spændende historie tilknyttet. Især de gamle fyrtårne omkranset af høje bølger og havskum leder tankerne gennem de mange oplevelser, skibbrudne og efterårsstorme der har hærget området gennem tiderne. Nogle fyrtårne er dog ikke så spøgelsesagtige og står mere på land, som f.eks. det du kan se på billedet herunder.Nogle gange kan man komme op i et fyrtårn og det kan jeg kraftigt anbefale dig at prøve.

Fugle hører til ved kysten

Ved kysten er der også som regel et rigt fugleliv og jeg bliver altid fascineret af de barske forhold som hav- og kystnære fugle trives i. Men de er der altid. De skræppende måger eller de små fugle med de store hyl. Alle har de en funktion og en plads langs kysten og bidrager til den maritime stemning uanset om solen skinner eller om det øs pøs regner.