Forside / Industri og Erhverv / Fliser og klinker

Fliser og klinker

Fliser og klinker

Fliser og klinker har mange funktioner. De kan bruges til at dække gulve, vægge og lofter. Klinker er et materiale, der bruges til at fremstille cement. Det fremstilles ved at opvarme kalksten og ler sammen. Klinker bruges også til at fremstille mursten.

Forskellige typer fliser er fremstillet af forskellige materialer. Den mest almindelige type fliser er lavet af keramik. Keramiske fliser er fremstillet af ler. De brændes i en ovn for at hærde dem

Glasfliser er lavet af glas. De bruges ofte som accentstykker i badeværelser og køkkener. Glasfliser kan være klare, matterede eller have mønstre

Stenfliser er lavet af natursten som marmor, granit eller skifer. De er normalt dyrere end andre typer fliser, fordi de er sværere at skære og installere.

Klinker fremstilles i mange forskellige størrelser. Den mest almindelige størrelse er firkantet, men fliser kan også være rektangulære eller have andre former. Fliser sælges normalt pr. kvadratfod.

Det er masser af fordele ved fliser og klinker. De er holdbare, nemme at rengøre, og de modstår pletter. Fliser kan også være med til at holde et rum køligt, fordi de absorberer varme.

Fliser og klinker er heller ikke det sværeste at lægge. Med lidt tålmodighed og det rigtige værktøj kan du selv lægge fliser.

Et par ting du kan bruge fliser og klinker til er desuden:

– Læg dem på gulvet

– Brug dem som underlag

– Lav en mosaik af dem

Har du brug for hjælp til at lægge fliser eller klinker?

Eller ønsker du selv at starte, men mangler materialerne?

Du kan finde det hele her hos Dansk Flise Lager.