Forside / Uddannelse og Ledelse / Lær den gyldne kommunikationskunst

Lær den gyldne kommunikationskunst

Lær den gyldne kommunikationskunst

Man kan ikke ikke kommunikere. Sådan lyder et kendt aksiom, der går igen og igen i alverdens lærerbøger om kommunikation. Idéen bag det er, at selvom man altid vil kommunikere noget, selv når man intet siger. Kommunikation er altså ikke blot de ord, der kommer ud af vores mund. Rent faktisk er det talte ord blot en lille del af den kommunikation, som vi deler med vores omverden. Tilhører lytter naturligvis til, hvad man fortæller dem, men de aflæser for eksempel også kropssprog sideløbende.

Vores kropssprog er umådeligt vigtigt, når vi kommunikerer med andre mennesker. Kropssprog fortæller sin helt egen historie i kombination med vores talesprog, så hvis kropssproget ikke passer sammen med de ord, der kommer ud af vores mund, vil ordene miste en stor del af deres betydning for tilhøreren eller i værste fald skifte betydning fra eksempelvis positiv til negativt ladet. Det er altså uhyre vigtigt at have fokus på sit kropssprog, når man kommunikerer med andre mennesker. Det falder mere naturligt for nogle frem for andre at benytte kropssproget til deres egen fordel. Heldigvis er det noget, som man kan lære at mestre. Med den rette undervisning hos birgittedamjensen vil man kunne lære at benytte sit kropssprog på en måde, så man nemmere kan få sine pointer igennem, når man taler med andre mennesker, samt man undgår nonverbal kommunikation, der måske direkte modsiger de ord, der kommer ud af en mund.

Kropssprog og nonverbal kommunikation er særligt vigtige, når man skal holde en præsentation. I sådanne situationer er det essentielt, at man når ud over scenekanten, og det lærer man på et præsentationsteknik kursus hos Birgitte Dam Jensen. Et kursus i præsentationsteknik vil have fokus på blandt andet kropssprog og stemmeføring.